درمان زخم و جای زخم با کمک طب سنتی

Increase breastfeeding افزایش شیردهی با گیاهان دارویی
گیاهان دارویی مفید برای افزایش شیردهی مادر
17 ژانویه, 2022
headaches and migraines treatment درمان میگرن طب سوزنی
سردرد و میگرن را با کمک طب سوزنی درمان کنید
30 ژانویه, 2022
Wound healing with traditional medicine درمان زخم با طب سنتی

تشکیل زخم به شدت به وجود انقباض در حین ترمیم بافت بستگی دارد و ماهیت زخم در واقع ظاهر ناهموار بافت التیام یافته است که در نتیجه تغییر شکل بافت و رشته‌های کلاژن همتراز شده است. کلاژن در زخم‌های هیپرتروفیک به‌جای آرایش موازی طبیعی، به طور غیرمنظم و به‌صورت چرخشی است. بنابراین، زخم‌های هیپرتروفیک مقاوم، متورم، غیرقابل انبساط می‌باشند. این زخم‌ها می‌توانند ناهنجاری قابل‌توجهی در علائم زیبایی شناختی و عملکردی ایجاد کند و تا به امروز درمان مناسبی برای آنها شناخته نشده است. همچین زخم‌هایی معمولاً پس از برش جراحی، آسیب حرارتی و آسیب‌های تروماتیک به بافت پوست ممکن است رخ ‌دهد.

تا کنون استراتژی‌های درمانی مختلفی برای جلوگیری از ایجاد جای زخم بدون به خطر انداختن روند التیام زخم در نظر گرفته شده است. اثربخشی درمان‌های فعلی مورد استفاده در برابر زخم‌های هیپرتروفیک به احتمال زیاد ناشی از افزایش کاربرد گیاهان دارویی در این مورد است. در سیستم پزشکی مدرن، حدود 25 درصد نسخه‌ها حاوی فاکتورهای فعال مشتق شده از گیاهان هستند. ارتباط معنی‌داری بین گیاهان دارویی و استفاده از آنها در درمان انواع زخم‌ها در داده‌های اپیدمیولوژیک منتشر شده در سراسر جهان قابل مشاهده است. کارآزمایی‌های بالینی منتشر شده تاکنون عمدتاً بر توصیف فارماکوکینتیک و متابولیسم گیاهان دارویی متمرکز بوده‌اند. علیرغم پیشرفت‌های تجربی در تحقیقات گیاهان دارویی برای درمان زخم، یافته‌ها در مورد انسان هنوز محدود است. با این حال، در سال‌های اخیر، فواید مختلفی از گیاهان دارویی در درمان زخم‌های هیپرتروفیک منتشر شده است.

راهکارهای خانگی و طب سنتی برای درمان جای زخم

هیچ روش شناخته شده‌ای قطعی برای ناپدید شدن کامل جای زخم وجود ندارد. بسیاری از زخم‌ها به مرور زمان خود به خود محو‌تر می‌شوند.

عصاره پیاز: یکی از شناخته شده‌ترین راهکار طب سنتی برای درمان جای زخم، عصاره پیاز است. در مطالعات اخیر مشاهده شده است که استفاده از ژل‌های حاوی عصاره پیاز می‌تواند طی مدت چند هفته جای زخم را محوتر کند.

ژل آلوئه‌ورا: ژل آلوئه‌ورا بدلیل حفظ رطوبت می‌تواند به ترمیم زخم کمک کند.

عسل: عسل نیز بدلیل خواص ضدباکتریایی و ضد التهابی می‌تواند به ترمیم زخم کمک کند.

روغن‌های گیاهی: روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون نیز می‌توانند در محو شدن جای زخم مفید باشند..

ویتامین C: این ویتامین نیز بدلیل خواص آنتی‌اکسیدانتی

از جمله گیاهان دارویی طب سنتی که بر اساس مطالعات اخیر در ترمیم زخم موثراند می‌توان به این موارد اشاره کرد: آب قاشقی، سویا، گون، تتراندرا، ریواس چینی، تلخ‌بیان، جنسینگ، سنیوم مونری.

اثرات ضد زخم گیاهان دارویی ناشی از انواع اجزای موجود در این گیاهان است. با این حال، کار بیشتری برای شناسایی و خالص‌سازی ترکیبات موثر گیاهی و تعیین مکانیسم عمل این مواد در مهار زخم، خواه به صورت تنها یا در ترکیب با سایر مواد، مورد نیاز است. علاوه بر این، سمیت سلولی بسیاری از این مواد موثر گیاهی بر روی سلول‌های نرمال انسانی هنوز آزمایش نشده است، که این یکی از نقاط چالش برانگیز در مطالعه اثرات این مواد است. با این حال، هیچ گونه عوارض سمی و جانبی برای برخی از مواد موثر گیاهی ثابت نشده است. به عنوان مثال، جنستینگ، یک ماده موثره سهل‌الوصول است و معمولا برای درمان زخم‌های هیپرتروفیک استفاده می‌شود، دارای اثرات دارویی قوی است که تا بحال هیچگونه سمیت یا عوارض جانبی برای آن شناسایی نشده است.

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱