اثربخشی طب سوزنی برای نارسایی های قلبی

Vaginal health and hygiene سلامت و بهداشت واژن
پیشنهادات طب سنتی برای بهداشت و سلامت واژن
19 فوریه, 2023
sinusitis treatment درمان سینوزیت طب سوزنی
فواید طب سوزنی برای درمان سینوزیت
3 مارس, 2023
heart failure treatment درمان نارسایی قلبی

نارسایی قلبی به عنوان هر مشکل ساختاری یا عملکردی در قلب گفته می‌شود که باعث عدم تامین اکسیژن کافی به بافت‌های برای انجام متابولیسم می‌شود. این عارضه در افراد مسن‌ شایع‌تر است. در مورد نارسایی قلب علائم رایجی مانند تنگی نفس، خستگی و درد قفسه سینه شناخته شده است که بر کیفیت زندگی بیماران تأثیر منفی می‌گذارد. هرچه سن بیماران بالاتر رود، حفظ ظرفیت عملکردی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین، درمان علائم ناتوان کننده در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به اندازه کاهش خطر بستری مجدد در بیمارستان و تشدید بیماری مهم است.

دیورتیک‌ها، گشادکننده‌های عروق و داروهای ضد فشار خون، درمان‌های مرسوم برای نارسایی قلبی هستند و به طور کلی در تسکین علائم موثر شناخته شده‌اند. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACEi)، مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین (ARB)، مسدودکننده‌های بتا و آنتاگونیست‌های آلدوسترون برای جلوگیری از پیشرفت بیماری شناخته شده‌اند. با این حال، عوارض جانبی شناخته شده وجود دارد که می‌تواند استفاده از داروهای معمولی را محدود کند. به عنوان مثال، اختلال الکترولیت شایع‌ترین عوارض جانبی مرتبط با دیورتیک‌ها است. اختلال در عملکرد کلیه، واکنش‌های آلرژیک و سرفه ناشی از ACEi نیز شایع است. در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی، مهار آنژیوتانسین کلیه می‌تواند باعث ایجاد عوارض جانبی شدید مانند هیپرکالمی، افت فشار خون یا نارسایی کلیوی شود. سردرد، برافروختگی، ادم ساق پا، انقباض زودرس بطنی و برادیکاردی عوارض جانبی رایج مرتبط با داروهای ضد فشار خون هستند. از طرفی درمان چند دارویی خطر عوارض جانبی را در این بیماران افزایش می‌دهد. بنابراین، استراتژی‌های درمانی جدید و جایگزین برای نارسایی قلبی مورد نیاز است.

طب مکمل و جایگزین به طور گسترده برای بیماری‌های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، انفارکتوس میوکارد، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته ایسکمیک استفاده می‌شود. طب سوزنی یکی از این روش‌های درمانی شناخته شده در طب مکمل است، و چندین مطالعه از مکانیسم اثر آن در مدل‌های حیوانی مبتلا به نارسایی قلبی حمایت می‌کنند. داده های حیوانی از این فرضیه پشتیبانی می‌کند که طب سوزنی در نواحی خاص می‌تواند فعالیت عصب سمپاتیک را کاهش دهد.

چندین مطالعه بالینی برای بررسی تاثیر درمان نارسایی قلبی بوسیله طب سوزنی نیز انجام شده است. داده‌های اولیه در انسان با این فرضیه مطابقت دارد که طب سوزنی می‌تواند مراکز مرتبط قلبی عروقی در سیستم عصبی مرکزی را فعال کند، که مستقیماً جریان عصبی مرکزی سمپاتیک را تعدیل می‌کند. ازینرو در یک مطالعه مروری سیستماتیک که در سال 2016 در مجلهInternational Journal of Cardiology چاپ شده است، نتایج بدست آمده از کارآزمایی‌های بالینی در درمان نارسایی قلبی با طب سوزنی مورد بررسی قرار گرفت. از بین هفت مطالعه کارآزمایی وارد شده در این مطالعه، این نتیجه بدست آمده که اثربخشی طب سوزنی به عنوان یک درمان برای نارسایی قلبی در حال حاضر قطعی نیست و همچنان آزمایشات بالینی بزرگ و دقیق بیشتری برای اثبات کاربرد بالینی آن مورد نیاز است. در مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز دیگری که در سال 2019 در مجله Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine چاپ شده است نیز تاثیر طب سوزنی در درمان نارسایی قلبی مورد بررسی قرار گرفت که در این مطالعه نیز این نتیجه‌گیری حاصل شده که علیرغم قطعی نبودن شواهد، طب سوزنی ممکن است یک مداخله امیدوارکننده به عنوان یک درمان کمکی در کنار دارو برای درمان نارسایی قلبی باشد. و همچنان نیاز به کارآزمایی‌های بزرگ و دقیق دیگری برای تأیید مورد نیاز است. بنابر نتایج این مطالعات این مطلب قابل اذعان است که هنوز زود است که طب سوزنی را به عنوان یک درمان رایج در مورد نارسایی قلبی توصیه شود.

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱