فواید سوپ سرماخوردگی از منظر طب سنتی برای فصل سرما

neurology and psychiatry اعصاب و روان
با طب سنتی چگونه می‌توان به آرامش اعصاب و روان کمک کرد
10 ژانویه, 2021
diet traditional medicine رژیم غذایی طب سنتی
در رژیم لاغری خود با کمک طب سنتی چه مواردی را باید در نظر بگیریم
17 ژانویه, 2021
cold soup benefits خواص سوپ سرماخوردگی

سوپ سرماخوردگی

برای سالیان سال سوپ مرغ یکی از نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی بوده است. مادربزرگ‌های ما به اثرات درمانی این سوپ قسم یاد می‌کنند و هر فرهنگ نسخه بومی از این دستورالعمل شفابخش را دارد. امروزه در برخی از پژوهش‌ها نیز اثرات شفابخش این خوراک غذایی مشاهده شده است و ادعا می‌شود که این غذا حاوی ترکیبات شیمیایی است که ظاهرا در داروی‌های مدرن سرماخوردگی وجود دارند. به عنوان مثال یک نوع آمینواسید که در اثر پختن مرغ آزاد می‌شود شباهت زیادی به داروی acetylcysteine دارد که در درمان برونشیت و سایر مشکلات تنفسی به کار می‌رود. بر اساس نتایج پژوهش‌هایی که در دانشگاه نبراسکا (Dr. Stephen Renard) آمریکا بر روی سوپ مرغ صورت گرفت، دسته‌ایی از مواد ضد التهاب در این خوراک مشاهده شد که می‌تواند آثار عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی را تسکین دهد.

اما از منظر طب سنتی یک سوپ سرماخوردگی می‌تواند شامل ترکیبات زیر باشد:

  • مرغ
  • مرغ به عنوان یک ماده غذایی گرم در طب سنتی شناخته می‌شود که می‌تواند به افزایش انرژی در بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا کمک کند. مصرف پروتئین حین بیماری توصیه می‌شود، اما مصرف چربی زیاد باعث تشدید تجمع موکوز و بدتر شدن علائم بیماری می‌شود. لذا گوشت سفید بدون چربی یک ماده ایده‌آل برای سوپ است. مرغ همچنین حاوی آهن و روی است که برای تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرماخوردگی مفیداند.

  • کلم بروکلی
  • کلم بروکلی یک ماده غذایی بسیار مقوی حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدانت و گلوکوزینولات‌هاست که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در کنار فلفل قرمز به عنوان منبع غنی ویتامین C محسوب می‌شوند.

  • سیر و پیاز
  • بر اساس مقاله‌ایی که در مجله Advances In Therapy چاپ شده است مصرف سیر می‌تواند ضمن کمک به پیشگیری از سرماخوردگی، دوره بیماری را کوتاه‌تر کند. در طب سنتی چینی پیاز (پیاز سبز یا پیازچه) یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در مبارزه با سرماخوردگی است. سیر و پیاز حاوی ترکیبات مختلف گوگردی هستند که عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. آلیسین یکی از این ترکیبات است که اثرات مختلف ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچی برای آن گزارش شده است.

  • سیب زمینی شیرین، هویج و کدو تنبل
  • این دسته از سبزیجات نارنجی رنگ حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن هستند که برای ساخت ویتامین A ضروری‌اند. ویتامین A نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. .

  • زنجبیل
  • زنجنبیل نیز در طب سنتی به علت خواص ضدالتهابی و کمک به تسکین علائم سرماخوردگی بسیار مورد توجه است. زنجبیل نیز طبعی گرم داشته و به تعرق کمک می‌کند که در مقدار کم برای خروج مواد سمی و بیماری‌زا از بدن مفید است.

  • فلفل تند
  • فلفل حاوی مقادیر بالای ویتامین C است. همچنین فلفل تند حاوی کسپایسین است که به نازک شدن بافت موکوزی و در نتیجه باز شدن مجاری تنفسی و سینوس کمک کرده و ضمن تسهیل تنفس برای تخلیه مجاری تنفس از میکروب‌ها مفید است. در طب سنتی چینی فلفل چیلی استفاده می‌شود تا علاوه بر مزایای ذکر شده به تعرق بیمار نیز کمک کند.

  • سایر گیاهان دارویی
  • از گل داوودی خشک شده در طب سنتی چینی در تهیه سوپ سرماخوردگی برای کم کردن تب ، سردرد و درد چشم در بیمار استفاده می‌شود. زردچوبه نیز حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که خواص دارویی فراوانی داشته و لذا در طب سنتی در مبارزه با سرماخوردگی بسیار بکار برده می‌شود. گون نیز یکی دیگر از گیاهان دارویی است که در طب سنتی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی مورد توجه است. این گیاه معمولا بصورت تکه‌های چوبی کوچک حین طبخ به سوپ سرماخوردگی اضافه شده و قبل از میل سوپ از آن خارج می‌شود. بر اساس مطالعات مختلف مصرف گون سبب افزایش تولید آنتی‌بادی و تحریک عملکرد سلول‌های کشنده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱