فواید و مضرات نوشیدن آب از نظر طب سنتی

kidney stone Excretion دفع سنگ کلیه
گیاهان دارویی اثربخش برای دفع سنگ کلیه
17 آوریل, 2024
skin-freshness-and-health شادابی پوست
شادابی و سلامت پوست با گیاهان دارویی و ترکیبات آنها
1 مه, 2024
benefits-of-drinking-water فواید نوشیدن آب

benefits-of-drinking-water فواید نوشیدن آب

ساختار اصلی بدن انسان را آ تشکیل داده است و اگر بافت مرطوب و ساختار آبی بدن را در نظر بگیریم تقریبا دو سوم بدن را این مایع حیاتی در بر می گیرد. پس سطح کمی و کیفی آن در بدن انسان از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در یک میزان ایده آل و پایداری حفاظت شود. معمولا در زمان هایی مانند بیدار شدن، وسط خواب، طول فعالیت ورزشی، هنگام غذا خوردن و ... سطح نیاز بدن به آب تغییر می کند، اما می توانیم به هر میزان دلخواه در این شرایط آب بنوشیم؟ برای پاسخ به این سوال فواید و مضرات نوشیدن آب از نظر طب سنتی را مورد بررسی قرار می دهیم.

نوشیدن آب از نظر طب سنتی بر چه اساسی باید باشد؟

طب سنتی با در نظر گرفتن شرایط جسمی فرد، فصل آب و هوایی و نوع مزاج شرایط نوشیدن آب را برای افراد مختلف متفاوت در نظر می گیرد. بر همین اساس میزان نیاز بدن یک فرد صفرایی به آب در فصل تابستان با یک فرد بلغمی در همان شرایط متفاوت خواهد بود و نمی توان برای آنها یک نوع میزان مصرف را در نظر گرفت. افراد گرم مزاج که طبع خشکی هم دارند در برابر افراد با مزاج سرد و تر نیاز بیشتری به نوشیدن آب دارند.

طب سنتی تاکید دارد که مصرف حداقل نیاز آب برای بدن ضروری است، اما مصرف بیش از اندازه نیاز هم می تواند خطرناک باشد و به فرد آسیب وارد کند پس نباید در سطح حداکثری افراد با طبع های مختلف را باهم برابر دانست.

نکات مهم در نوشیدن آب از دیدگاه طب سنتی

طب سنتی برای مصرف آب در مواردی که موجب ضرر برای بدن است محدودیت هایی در نظر گرفته است و توصیه می کند نکات زیر را برای نوشیدن آب رعایت کنیم:

• حداقل نیم ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا از نوشیدن آب خود داری کنیم. چرا که قبل از غذا باعث رقیق شدن اسید معده و ایجاد سوء هاضمه می گردد و بعد از غذا نیز فرآیند و عملکرد دستگاه گوارش را در هضم غذا تحت تاثیر قرار می دهد.

• مصرف آب سرد و یخ ممنوع است. اختلاف زیاد دمای آب با دمای بدن انسان هم بر روی دندان اثر می گذارد و هم سردی دستگاه گوارش را در پی خواهد داشت. از آب ولرم و خنک برای نوشیدن استفاده کنید.

• آب خیلی سرد میزان عطش و تشنگی را بیشتر می کند و در حالتی که بدن نیازی به آب ندارد، فرد مجدد آب می نوشد.

• با ایجاد تشنگی آب بنوشید و در صورتی که عطش ناشی از فعالیت یا دیر آب نوشیدن است، نباید پشت سر هم آب سرد نوشید. برای مثال در ماه رمضان بعد از افطار عطش بدن بسیار زیاد است و باید با آب ولرم این عطش را کنترل کرد و سطح مورد نیازی از آب به بدن رساند نه خیلی بیشتر.

• آب لوله کشی دارای کلر می باشد و رسوبات خاص خود را دارد، توصیه طب سنتی جوشاندن آب و مصرف آن است. از جوشاندن چند باره آب که باعث نیتراته شدن آن می شود خود داری کنید.

• آب را به صورت جرعه جرعه و با فاصله بنوشید. نوشیدن آب یک باره تشنگی را برطرف نمی کند و سبب می شود فرد بیشتر از نیاز آب بنوشد و اگر در حین فعالیت کاری و ورزشی باشد سبب مریضی می شود.

فواید مصرف آب در طب سنتی

بیش از آنکه به مرحله فواید مصرف آب برسیم، طب سنتی آب را نیاز اصلی بدن می داند و عملکرد صحیح و سالم بدن را در گرو مصرف آب می داند. پس مهمترین فایده مصرف آب عملکرد طبیعی بدن است. زمانی که فرد آب کافی متناسب با سن، جنس، مزاج و شرایط کاری و آب و هوایی مصرف می کند سبب می شود کلیه ها عملکرد بهتری داشته باشند از رسوبات کلیوی که منجر به ایجاد سنگ کلیه می شود جلوگیری گردد.

اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، در کنار ابتلا به یبوست می تواند ناشی از عدم رطوبت کافی و بخاطر از دست رفتن آب بدن باشد.

با کاهش آب در بدن غلظت خون افزایش می یابد. طب سنتی هشدار می دهد که افراد دارای غلظت خون به مشکلاتی مانند خستگی زیاد، گرفتگی عروق، تنگی نفس، خشکی پوست و ... دچار می شوند.

شادابی و سلامت پوست دیگر فایده مصرف آب کافی در طب سنتی است. برای حفظ سلامتی بافت پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک، نیاز است که آب کافی دریافت شود. پوست خشک ترک ترک می شود و دچار التهاب می گردد.

مضرات نوشیدن آب در طب سنتی

در نیاز اولیه تشنگی یک لیوان آب آن را برطرف می کند، اما اگر بعد از مصرف یک لیوان آب و در فاصله کمی فرد عطش شدید داشت، این نوع تشنگی کاذب است. تشنگی واقعی برای نیاز بدن ایجاد می شود مانند از دست دادن رطوبت اما تشنگی کاذب ناشی از عدم عملکرد صحیح بدن و با توجه به مواردی مانند سودای سوخته در معده یا خلط بلغمی می باشد که بعد از خوردن غذا ایجاد می شود. در مورد این نوع تشنگی بهترین واکنش صبر است. چرا که خوردن آب سبب بیماری های گوارشی می گردد.

مصرف آب بعد از غذا مورد دیگری است که برای بدن ضرر دارد و طب سنتی آن را ممنوع می کند.

مصرف آب در حین استحمام و بعد آن که دمای بدن بسیار بالاست در طب سنتی برای بدن مضر است.

مصرف زیاد آب به صورت مکرر بعد از غذا خوردن باعث چربی کبد می شود.

نوشیدن زیاد و یک باره آب سبب می شود فرد دچار نفخ شود، چرا که هوای موجود در معده حبس می شود و تا زمانی که غذا کامل هضم نشود، معده دارای نفخ می باشد.

نوشیدن زیاد آب بدن را سست می کند و در فعالیت های ورزشی یا کارهای فیزیکی توانایی بدن به شدت کاهش پیدا می کند از این رو به کوهنوردان یا افرادی که پیاده روی میکنند توصیه می شود به صورت جرعه جرعه و در حد تر شدن لب و گلو آب بنوشند.

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱