شادابی و سلامت پوست با گیاهان دارویی و ترکیبات آنها

benefits-of-drinking-water فواید نوشیدن آب
فواید و مضرات نوشیدن آب از نظر طب سنتی
27 آوریل, 2024
drowsiness-and-severe-tingling گزگز و خواب رفتگی
بهبود خواب رفتگی و گزگز شدید دست و پا با طب سوزنی
12 مه, 2024
skin-freshness-and-health شادابی پوست

skin-freshness-and-health شادابی پوست

اینکه همزمان به درمان دلخواه خود بپردازیم و از طرفی خیالمان راحت باشد که با عوارض ناشی از درمان روبرو نیستیم، تنها زمانی رخ می دهد که به جای محصولات شیمیایی از گیاهان دارویی برای شادابی و سلامت پوست استفاده کنیم. هزینه شادابی و سلامت پوست با گیاهان دارویی و ترکیبات آنها به مراتب از هزینه داروهای شیمیایی کمتر است و با توجه به نوع دارو می تواند از مبالغ ناچیز 50 هزار تومان تا مبالغ بسیار بالا را در بر بگیرد. اما با توجه به هر نوع مشکل پوستی یا هر نیازی برای شادابی مانند گیاه ضد آفتاب، گیاه ضد پیری یا گیاه ضد باکتری، گزینه های ارزان قیمتی نیز در دسترس وجود دارد. در این مطلب ابتدا اشاره ای داریم به لیست گیاهان دارویی برای مصارف مختلف پوستی و سپس نحوه استفاده و ترکیب برخی از پرکاربردترین آنها را مرور می کنیم.

لیست گیاهان دارویی مفید برای شادابی پوست

اثر گذاری گیاهان دارویی بر روی شادابی پوست اثبات شده است، تنها نکته مهم این است که برای هر نیاز پوستی از چه نوع گیاه دارویی استفاده کنیم:

مرطوب‌ کنندگی: اگر دارای پوست خشک هستید و یا در مناطق گرم و خشک زندگی می کنید که نیاز است سطح رطوبت پوست بالا باشد، می توانید از گیاهان مختلف برای حفظ رطوبت پوست به صورت خام یا روغن استفاده کنید که شامل روغن زیتون، خیار، آلوئه ورا، روغن نارگیل، جو دو سر، روغن بادام و ... می شوند.

ضد آفتاب : دومین نیاز بالای پوست افراد، استفاده از ضد آفتاب است. افراد باید بدون توجه به شرایط آب و هوایی و در موقعیت های مختلف از ضد آفتاب استفاده کنند و حتی ابری بودن یا ساعات صبح و عصر سبب نمی شود که اثر تشعشات خورشید بر روی پوست کم باشد. بهترین گیاهان با خاصیت ضد آفتاب عبارتند از آلوئه ورا، شاه بلوط هندی، شیرین بیان، ترنجبین، مغز فندق، روغن بادام، روغن بادام تلخ، روغن نارگیل و ...

ضد التهاب: التهاب های پوستی، حساسیت ها و ... نیز توسط گیاهان دارویی قابل کنترل و درمان هستند. اگر با این مشکلات روبرو باشید می توانید از لیست گیاهانی چون آلوئه ورا، روغن اسطوخودوس، روغن نعناع، روغن جوجوباو گزنه، روغن درخت چای و ... انتخاب کنید.

ضد پیری : معجون جوانی از دیرباز درخواست همه انسان ها بوده و تمام نمای جوانی در پوست به چشم می آید. برای جلوگیری از خطوط پوستی و چین و چروک ها از گیاهانی چون گیلاس زمستانی، رزماری، گلاب، گیاه آب قاشقی، ریحان مقدس، زنجبیل، مریم گلی، دارچین و ... استفاده کنید.

ضد باکتریایی: باکتری ها بیشترین آسیب را به سطح پوست وارد می کنند و اگر سطح پوست در مقابل آنها محافظت نشود سبب ناهنجاری های پوستی مانند آکنه می شوند. گیاهان آویشن، رزماری، نعناع، اسطوخودوس، فندق افسونگر، اکیناسه، چریش و ... خاصیت ضد باکتریایی دارند.

نحوه مصرف و تهیه گیاهان دارویی برای شادابی پوست

برای اینکه بهترین بازدهی را از داروهای گیاهی دریافت کنید و در زمان کوتاهتری به زیبایی و شادابی پوست دست پیدا کنید، باید نحوه تهیه و مصرف گیاهان دارویی را به خوبی رعایت کنید و یا از متخصص طب سنتی دستورالعمل لازم را درخواست کنید. روش تهیه و مصرف برخی از گیاهان دارویی به شرح زیر است:

تهیه رزماری برای شادابی پوست

می توان گفت معروف ترین و پرخاصیت ترین گیاه ممکن برای پوست و مو رزماری است که چندین ویژگی متفاوت از جمله جوان سازی پوست، مرطوب کنندگی، کاهش التهاب و ... را با هم در پوست ایجاد می کند.

در مواردی که برای جوش صورت می خواهید از رزماری استفاده کنید، ترکیب رزماری با سرکه سیب نتیجه بسیار خوبی ارائه می کند. ابتدا باید پوست کامل شستشو داده شود و بعد ماسک بر روی آن قرار داده شود. در نبود سرکه سیب می توانید از ماست برای ترکیب با رزماری استفاده کنید.

برای جوانسازی پوست ماسک رزماری و سفیده تخم مرغ پیشنهاد می شود که باعث لیفت پوست می شود.

استفاده از رزماری به تنهایی نیز امکان پذیر است و خاصیت ضد التهابی و ضد آفتابی دارد.

نحوه تهیه و استفاده آلوئه ورا برای سلامت پوست

ژل آلوئه ورا برای پوست و مو استفاده می شود. این ژل را می توان به صورت خالص استفاده کرد و یا اینکه با عسل و خیار رنده شده ترکیب کرد. این ترکیب بهترین مرطوب کننده پوست است که آبرسانی بالایی را برای پوست فراهم می کند و می تواند از خشکی و ترک شدن پوست جلوگیری کند.

برای تهیه ژل آلوئه ورا هم می توان آن را از برگ این گیاه خارج کرد و هم به صورت آماده خریداری کنید.

ترکیب مناسب ماسک آلوئه ورا شامل یک عدد خیار متوسط، یک قاشق عسل و مقدار مکفی ژل آلوئه ورا می باشد که بتوان ماسک را بر روی صورت استفاده کرد. زمان جذب ماسک 20 دقیقه می باشد و پس از آن می توان با آب ولرم پوست را شستشو داد.

نحوه تهیه و استفاده از بابونه برای شادابی و سلامت پوست

بابونه هم به صورت گیاه و هم به صورت عرق برای پوست قابل استفاده است. برای اینکه از گیاه بابونه ماسک صورت تهیه کنید، کافی است متناسب با سطح پوست صورت بین 4 الی 5 قاشق چای خوری گیاه خشک شده بابونه را یک قاشق عسل و یک قاشق آب لیمو ترکیب کنید. این ترکیب که دارای حالت خمیری و سفت است آماده برای استعمال بر روی پوست می باشد. سعی کنید تمام سطح پوست را به صورت یکدست و هم اندازه با ماسک بپوشانید و به آن 20 دقیقه زمان بدهید تا از مزایای ماسک بهره مند شوید.

حالت دیگری که می توانید از بابونه استفاده کنید، بخار درمانی پوست است که سبب افزایش رطوبت آن می شود.

اسطوخودوس

دیگر گیاه معروف و پر کاربرد در ماسک های صورت می باشد. عرق اسطوخودوس در عطاری ها قابل تهیه می باشد و خاصیت ضد باکتریایی زیادی دارد. می توان از این عرق به تنهایی برای پوست استفاده کرد. اگر مایل باشید خواص مرطوب کنندگی و جوانسازی آن افزایش یابد می توانید ماسک ترکیبی زیر را از این گیاه آماده کنید.

یک قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را با روغن آفتابگردان و روغن زیتون ترکیب کنید و ماسک ضد التهابی شما آماده است.

اگر از ترکیب عرق اسطوخودوس و روغن نارگیل استفاده کنید، ماسک شاداب کننده پوست خواهید داشت که باعث لطافت و زیبایی صورت شما می شود و باید 15 دقیقه روی صورت باشد

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱