رفلاکس معده یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی در جامعه است که تا 40 درصد از جمعیت را مبتلا میکند. رفلاکس تأثیر عمدهای بر کیفیت زندگی و بار زیادی بر هزینههای پزشکی دارد. رفلاکس زمانی ایجاد می¬شود که اسید معده به مری برگردد و میتواند این احساس را در شما ایجاد کند که انگار کسی آتش کوچکی را در سینه شما روشن کرده است و تا گردن شما میسوزد. احتمالاً به خوبی میدانید که داروها میتوانند به آرام کردن رفلاکس کمک کنند، اما درمانهای طب سنتی و تغییر شیوه زندگی ممکن است راه دیگری برای تسکین نارحتیهای ناشی از رفلاکس باشد.
یکی از درمانهای طبیعی که برای درمان رفلاکس مورد استفاده قرار میگیرد، منابع حاوی کلسیم است. این ماده معدنی طبیعی جزو اصلی بسیاری از آنتیاسیدهای امروزی است.رفل اگر داروهای ضد اسید طب سنتی یا داروهای بدون نسخه مصرف میکنید و بیش از دو بار در هفته دچار سوزش سر دل میشوید یا اگر پس از دو هفته مصرف آنتیاسیدها همچنان رفلاکس دارید، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید. چراکه ممکن است بیماری به نام GERD یا مشکل دیگری مانند بیماری زخم معده داشته باشید. سوزش سر دل مکرر میتواند منجر به مشکلات طولانی مدت شود. میتواند باعث التهاب و تنگی در مری شما شود.
تحقیقات زیادی در مورد داروهای گیاهی برای سوزش سر دل وجود ندارد. بیشتر تحقیقات بر روی محصولی به نام Iberogast متمرکز شده است. این محصول مشتقی از 9 گیاه دارویی شناخته شده در طب سنتی است، که عبارتند از گلپر، زیره سیاه، گیاه خردل دلقک، بابونه آلمانی، سلندین، بادرنجبویه، شیرین بیان، خار مریم، نعناع تند. برخی مطالعات نشان داده اند که ایبروگاست ممکن است سوزش سر دل را کاهش دهد. با این حال، مشخص نیست که کدام گیاه موجود در ترکیب علائم رفلاکس را تسکین میدهد. به علاوه، روغن نعناع تند به تنهایی در واقع میتواند سوزش سر دل را بدتر کند، بنابراین در صورت ابتلا به GERD، مصرف آن ایده خوبی نیست.
برخی مواد شناخته شده دیگر در طب سنتی که ممکن است به تسکین علائم رفلاکس کمک کنند عبارتند از:
جوش شیرین: یک ماده قلیایی طبیعی که در آشپزخانه یافت میشود، بیکربنات سدیم به خنثی کردن اسید اضافی معده و کاهش سوزش سر دل کمک میکند.
زنجبیل: برخی از محققان میگویند که زنجبیل به عنوان یک درمان رفلاکس میتواند مفید باشد
آب آلوئه ورا: محصولات ترکیبی حاوی آب آلوئه ورا در برابر سوزش سر دل موثر هستند.
موز رسیده: غذاهای قلیایی، مانند موز غنی از پتاسیم، ممکن است به مقابله با اسید تحریک کننده معده کمک کنند.
پاپایا: در مطالعات نشان داده شده است که پاپایا بهبود جزئی در سوزش سر دل ایجاد میکند.
زردچوبه/ کورکومین: محصولات ترکیبی حاوی این ادویه، در برابر سوزش سر دل موثر هستند.
ریشه شیرین بیان: شیرین بیان ممکن است با افزایش مخاط از مری در برابر آسیب اسید محافظت کند.
دی-لیمونن: این ماده از اسانس مرکبات به دست میآید. تحقیقات محدود نشان داده است که این ماده در تسکین GERD موثر است
عسل: مطالعات نشان میدهد که عسل مخاط را افزایش میدهد و ممکن است به درمان رفلاکس و آسیب مری کمک کند.
جینسینگ آمریکایی (Panax quinquefolius): مطالعات حیوانی نشان میدهد که این گیاه ممکن است به تسکین علائم GERD کمک کند.
ریشه گل ختمی (Althea officinalis): این گیاه در مطالعات حیوانی به عنوان یک محافظ معده امیدوارکننده بوده است.
نارون لغزنده: محصولات ترکیبی حاوی مواد این درخت در برابر سوزش سر دل موثر هستند.
آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.