رژیم درمانی

رژیم درمانی


چرا طب سنتی اهمیت بالایی برای رژیم درمانی قائل شده است؟

رژیم درمانی و اصلاح تغذیه يکي از اصول مهم در درمان بيماري‌ها در طب سنتي ايران است. متاسفانه اغلب افراد بر این باورند که تا پیش از بیماری نیازی به مراجعه به پزشک یا رعایت رژیم غذایی نیست. هدف از رژیم درمانی، پیشگیری از بیماری‌ها قبل از بروز آن‌هاست. به این ترتیب می‌توان علاوه بر داشتن بدنی سالم از هزینه‌های گزاف درمان بیماری نیز رهایی یافت.

رژیم درمانی براساس مزاج و ویژگی‌های فردی، تغذیه مناسب برای درمان هر بیماری را مشخص می‌کند. رژيم درمانی تلاش می‌کند با رعايت تنوع و تعادل غذا، راهکار مناسبي برای درمان بيماري و بهبود شرايط بيمار ارائه دهد. البته باید در نظر داشت که رژیم درمانی نیازمند زمان و تایید متخصص است. برای مشاهده اثر مثبت رژیم درمانی باید این کار تحت نظر درمانگر طب سنتی انجام شود.

رژیم درمانی شامل کنترل و پیشگیری از بروز چه بیماری‌هایی است؟


بیشتر مردم نمی‌دانند که از راه تغذیه ‌می‌توان بیماری‌ها را درمان کرد. از طرف دیگر بسیاری از افراد بدون مطالعه و دانش کافی، خود را متخصص رژیم درمانی دانسته و برای خود یا اطرافیان نسخه تجویز می‌کنند. این پدیده در درمان چاقی و لاغری بسیار دیده می‌شود. باید گفت رژیم غذایی نادرست باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها و حتی چاقی و لاغری مزمن در افراد می‌شود.

  • با مراجعه به درمانگر طب سنتی می‌توان رژیم درمانی مناسب برای چاقی و لاغری را پیش گرفت. به‌طوری که بدون هیچ آسیبی مراحل طبیعی برای رسیدن به وزن دلخواه طی شود.
  • در هنگام بارداری، پیش بارداری و بعد از آن نیز می‌توان به درمانگر طب سنتی مراجعه کرد. رژیم درمانی در این مراحل شامل رژیم غذایی مناسب بارداری، تغذیه مناسب نوزاد و تغذیه با توجه به رشد و افزایش قد نوزاد است.
  • رژیم درمانی برای درمان بیماری‌هایی مانند قند خون، چربی خون، فشار خون، تیروئید، اوره و دیگر بیماری‌ها به شما کمک می‌کند.

بر اساس رژیم درمانی غذای مناسب برای مزاج‌های چهارگانه کدام است؟


  • مزاج صفراوی
  • با توجه به اینکه مزاج صفراوی گرم و خشك است و غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می‌کند، غذاهای سرد برای این افراد مناسب است. انواع میوه‌ها نظیر انار، هندوانه، مرکبات، سبزیجات، لیموترش، نخودفرنگی، قارچ، برنج سفید، فرآورده‌های جو و آب زرشک، غذاهای سرد و مناسب برای این افراد است. این افراد باید به تناوب غذاهای ملین مانند خاکشیر و آلو بخارا مصرف کنند.

  • مزاج دموی
  • مزاج دموی گرم و تر است و تعادل آن به تركیبات شیمیایی موجود در خون مربوط می‌شود. پرخوری که عادت بسیاری از دموی‌هاست برای آن‌ها مضر است. استفاده از غذاهای سرد، نوشیدن آب فراوان و میانه‌روی در خوردن به این افراد توصیه می‌شود. مصرف غذاهای سبک و روغن زیتون نیز برای این افراد تجویز می‌شود، درحالیکه غذای بخارپز برای آن‌ها مناسب نیست.

  • مزاج سوداوی
  • مزاج سوداوی سرد و خشك و سنگین‌ترین مزاج است. غذاهای مانده، بیات، نمك‌سود و دودی، سودا را زیاد می‌كند. همچنین خوردن یخ و مصرف غذاهای فرآوری و سرخ شده برای این افراد مضر است. خوردن غذاهای گرم به سوداوی‌ها توصیه می‌شود. برخی از غذاهای گرم عبارتند از؛ گوشت ماکیان، مرغ خانگی، شتر، گوسفند، عسل، خرما، سبزیجات و ادویه‌جات گرم مثل زنجبیل، هل، دارچین، نعنا، مرزه و زعفران.

  • مزاج بلغمی
  • مزاج بلغمی‌ها سرد و تر است. غذاهای سرد مانند لبنیات، ترشی و سركه بلغم را زیاد می‌كند. بهترین غذا برای این مزاج غذاهای گرم است. بذرهای ملین مانند تخم شربتی، خاکشیر و بارهنگ نیز برای این افراد تجویز می‌شود. همچنین مصرف مغزها مثل گردو، بادام و فندق، ارده، شیره و خرما برای این افراد مفید است.

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱