طب سنتی برای بی‌اشتهایی در کودکان و نوجوانان چه راهکارهایی دارد؟

ms-treatment-in-pregnancy درمان ام اس در بارداری
کنترل ام اس در دوران بارداری و شیردهی با استفاده از طبسنتی
26 مه, 2021
Treatment of infertility with acupuncture درمان نازایی با طب سوزنی
درمان نازایی با طب سوزنی
23 ژوئن, 2021
anorexia-in-kids-and-teenager بی اشتهایی در کودکان ونوجوانان

بی‌اشتهایی یک عارضه شایع بوده که دارای علل مختلفی است و اغلب نیازی به هیچ مداخله پزشکی خاصی ندارد. علت بی‌اشتهایی در کودکان چندان مشخص نیست. به نظر می‌رسد که ژنتیک و شرایط یا عوامل محیطی در ایجاد آن نقش دارند. اما در نوجوانان علت بی‌اشتهایی می‌تواند ترس از افزایش وزن باشد.

. درمان بی‌اشتهایی در پزشکی مدرن شامل موارد زیر است:

• اطمینان از مصرف مواد مغذی توسط کودک و یا استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ایی و ویتامین‌ها، استفاده از برنامه غذایی

• روان درمانی، قویت اعتماد به نفس و کاهش استرس و اضطراب

• درمان هرگونه اختلال یا بیماری زمینه‌ایی که عامل بی‌اشتهایی است

بی‌اشتهایی در طب سنتی ایرانی

بر اساس طب سنتی ایرانی بی‌اشتهایی نوعی بیماری است که در اثر سوء مزاج ایجاد می‌شود. طی بی‌اشتهایی مزاج در یک یا چند ارگان دچار اختلال می‌شود. مثلا اگر مزاج معده به سمت رطوبت یا تری سوق کند باعث کاهش اشتهاء می‌شود.

بر اساس طب سنتی ایرانی چون علت بی‌اشتهایی اختلال مزاج است لذا درمان آن نیز تنها از طریق برگرداندن تعادل مزاج حاصل می‌شود. لذا در مرحله اولیه برای درمان بی‌اشتهایی مصرف غذاها یا داروهایی با مزاج مخالف نسبت به مزاج غالب در ارگانها توصیه می‌شود. مثلا در صورت تجمع مواد زائد در معده مخلوط عسل، سرکه و دانه خردل یا تربچه توصیه می‌شود. یا در صورت مشاهده اختلال کبد، تغذیه با موادی قابض با طبع گرم مانند دارچین، زعفران و انار توصیه می‌شود. در صورت ضعف سیستم قلبی-عروقی تغذیه با مواد مغذی مانند مرغ و نخود فرنگی پخته همراه با زعفران و گلاب توصیه می‌شود.

از دیدگاه طب سنتی ایرانی سبک زندگی یا عادات، مشکلات روانی مانند افسردگی، غم و کرم‌های دستگاه گوارش نیز می‌توانند باعث بی‌اشتهایی شوند. برای دفع کرم دستگاه گوارش نوشیدن آب لیمو، پیاز در ترشی سرکه، عرق نعناع، ماهی نمکی در سرکه، انار ترش و دمکرده پونه توصیه می‌شود.

گیاهان دارویی با طبع گرم برای رفع بی‌اشتهایی در افرادی با طبع سرد توصیه می‌شوند مانند سوپ نخود و خردل.

سایر گیاهان دارویی رایج در طب سنتی ایرانی که به عنوان محرک اشتها شناخته می‌شوند عبارتند از: شاه‌تره، کرفس، ایسون، گل گاو زبان، دانه زانیان، زالزالک، تربچه، پونه کوهی، تره‌فرنگی، کندر رومی و آجیل.

طب سنتی چینی و درمان اختلال تغذیه

در طب سنتی چینی علت ایجاد بی‌اشتهایی اختلال در گردش انرژی در بدن در نظر گرفته می‌شود. در طب سنتی چینی بیشتر به رفع مشکلات روحی و روانی جهت درمان اختلالات تغذیه تمرکز می‌شود. در طب سنتی چینی برای درمان بی‌اشتهایی از طب سوزنی و گیاهان دارویی استفاده می‌شود. طب سوزنی یک روش درمانی با قدمت بسیار طولانی در طب سنتی چینی است که اثرات قابل توجه‌ای در رفع افسردگی و استرس دارد. این روش در کنار گیاهان دارویی همچنین در رفع اختلالات خواب نیز مفید هستند. برخی از فرمول‌های گیاهی که در طب سنتی چینی برای درمان بی‌اشتهایی بکار می‌روند عبارتند از:

Gui pi tang: برای رفع اضطراب و دفع نفخ

Liu wei di huang wan: برای قاعدگی بی درد یا رفع خشکی پوست

Jin gui shen qi wan: برای رفع مشکلات متابولیک

Tian wan bu xin dan: برای رفع اضطراب

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند.

برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی می‌توانید با کلینیک ایشان در ونک با شماره 88655138 یا در زعفرانیه با شماره 22183162 تماس بگیرید. همچنین می‌توانید با شماره تماس 09129226171 جهت هماهنگی برای مراجعه تماس گرفته یا پیام کوتاه بفرستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱