Strengthen hair growth تقویت رویش مو
تقویت رویش مو با گیاهان دارویی طب سنتی
19 فوریه, 2021
Tincture medicine تنتور
تنتور چیست و چند نوع تنتور گیاهی وجود دارد؟
28 فوریه, 2021
Weight Gain افزایش وزن

چرا افزایش وزن با طب سنتی؟

جستجو روشی برای افزایش وزن در حالی که تب لاغری و کاهش وزن همه جا فراگیر شده است، از نظر بعضی افراد می‌تواند یک هدف عجیب باشد. با اینحال بسیاری از افراد به دلایل مختلف نیاز به افزایش وزن دارند. مثلا افرادی که در اثر ابتلا به بیماری‌های خاص دچار افت متابولیسم و در نتیجه تحلیل توده بدن شده‌اند، افرادی که دچار سوء جذب (عدم توانایی بدن در جذب مواد مغذی توسط روده) شده‌اند یا افرادی که بدنبال استایل یا فرم بدنی خاصی هستند نیازمند افزایش وزن هستند.

اما در مورد افزایش وزن آیا افراط در خوردن سیب‌زمینی سرخ کرده، پیتزا یا سایر فست فودها یا غذاهای چرب کفایت نمی‌کند؟ و اصلا چرا باید برای افزایش وزن سراغ طب سنتی رفت؟ ساده‌ترین پاسخ این است که هرچند مصرف غذاهای پرکالری ذکر شده وسوسه برانگیز است، اما بر اساس پژوهش‌های مختلف افزایش وزن سریع ناشی از مصرف اینگونه غذاها مشکلات سلامتی مختلفی به همراه خواهد داشت. اینجاست که استفاده از راهکارهای طب سنتی و گیاهان دارویی می‌تواند مفید باشد. نقطه قوت این راهکارها این است که علیرغم کمک به افزایش وزن، عمدتا فاقد عوارض جانبی داروهای سنتزی نیز هستند.

گیاهان دارویی رایج در طب سنتی برای افزایش وزن

  • زنجبیل
  • این گیاه تقریبا در همه جای طب سنتی وجود دارد. زنجبیل سرشار از آنتی‌اکسیدانت و ترکیبات ضد التهاب است که ضمن محافظت از بدن در برابر استرس‌های اکسیداتیو، به تقویت اشتهاء و هضم نیز کمک می‌کنند. بر اساس مطالعات متعدد موسسه تحقیقات فناوری مرکزی غذایی هند، زنجبیل از طریق تحریک حرکات معده و تقویت عملکرد آنزیم لیپاز لوزالمعده قادر است عملکرد هضم در دستگاه گوارش را تقویت کند. همچنین زنجبیل فرایند تخلیه و تمیز شدن معده را تسریع کرده و به این طریق به رفع سوء هاضمه و حتی نفخ شکم نیز کمک می‌کند.

  • خار مریم
  • گیاه خار مریم به علت داشتن ترکیباتی که از غشای مخاطی محافظت و تولید صفرا را تحریک می‌کنند و همچنین سرشار بودن از پروتئین، در طب سنتی به وفور برای افزایش وزن بکار برده می‌شود. برگ‌های گیاه خار مریم بصورت دمنوش یا دانه‌های آن که حاوی 20-24درصد پروتئین هستند برای تقویت بافت عضلانی مفید هستند. همچنین افزایش ترشح صفرا می‌تواند باعث افزایش اشتهاء و هضم بهتر مواد غذایی چرب شود و از التهابات روده کوچک پیشگیری کند.

  • شنبلیله
  • این گیاه نیز در طب سنتی چینی و هندی قدمت بسیار طولانی دارد. از آنجایی که شنبلیله سرشار از آنتی‌اکسیدانت و فیبر است لذا در تقویت هضم و رفع سوء هاضمه و یبوست مفید است. هر صد گرم شنبلیله حاوی حدودا 23 گرم پروتئین است. از آنجایی که شنبلیله درصد چربی اشباع و کربوهیدرات پایین دارد، به عنوان یک منبع غذایی مناسب جایگزین گوشت شناخته می‌شود. همچنین شنبلیله سطح تستسترون در مردان را افزایش می‌دهد و لذا می‌تواند در افزایش حجم عضلات موثر باشد.

  • کوشاد (ژانسیان)
  • این گیاه حاوی ترکیباتی است که محرک ترشح بزاق و محرک تولید هورمون گاسترین بوده و تاثیر چشمگیری در ایجاد اشتهاء، جذب غذا و افزایش وزن دارد.

  • پوست خشک نارنگی
  • از پوست خشک نارنگی بصورت پودر شده در طب سنتی چینی برای تهیه دارویی به نام Chenpi استفاده می‌شود. مصرف این ماده با افزایش اسیدهای معده به هضم غذا کمک کرده و تحریک کننده اشتهاء است. این ماده به ویژه برای هضم کربوهیدرات‌های سنگین و غذای چرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. chenpi به عنوان یک تسکین دهنده سیستم گوارشی می‌تواند نفخ ، سوء هاضمه و گاز روده را برطرف کند.

  • مریم گلی
  • این گیاه با خواص قوی ضد التهاب، شهرت تاریخی برای درمان انواع بیماری‌ها دارد. این گیاه سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی است که آنرا به منبع غذایی خوبی برای افزایش وزن تبدیل می‌کند. هر صد گرم از این گیاه حدود 11 گرم پروتئین دارد. درصد بالای ویتامین B6 در این گیاه ضمن کمک به جذب بهتر پروتئین و کربوهیدرات‌ها، تولید انتقالدهنده‌های عصبی در بدن را نیز تحریک می‌کند.

  • بابونه
  • بابونه نیز یک گیاه با قدمت طولانی در طب سنتی است که برای تعدیل عملکرد سیستم عصبی و تقویت هضم بکار برده می‌شود. بابونه نیز می‌تواند از طریق تقویت اشتهاء و رفع مشکلات گوارشی و هضم به افزایش وزن کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱