درمان بی‌اختیاری ادرار با استفاده از روشهای طب سنتی

mint properties خواص نعناع
با خواص جادویی نعناع آشنا شوید
16 نوامبر, 2021
sex quality with acupuncture کیفیت رابطه جنسی با طب سوزنی
آیا طب سوزنی به کیفیت رابطه جنسی کمک میکند؟
28 نوامبر, 2021
urinary incontinence traditional treatment درمان طب سنتی بی‌اختیاری ادرار

بی‌اختیاری ادرار یک مشکل نسبتا شایع در افراد بزرگسال است. تخمین زده می‌شود حدود 50% زنان از این مشکل رنج می‌برند. در مردان این عارضه معمولا بدنبال جراحی پروستات ایجاد می‌شود. بطور عمومی بی‌اختیاری ادرار در چند گروه تقسیم می‌شود: بی‌اختیاری ادرار ناشی از استرس، اضطرار یا فوریت، مختلط (اختلال مجاری ادراری و مثانه) و سرریز ادرار. اگرچه درمان‌های مختلفی برای هر یک از انواع بی‌اختیاری‌های ادراری وجود دارد، اما این درمان‌ها برای برخی افراد فایده مطلوب را ندارد. ازاینرو بسیاری از افراد مبتلا همواره در جستجو یافتن یک درمان جایگزین یا استفاده از طب سنتی هستند. مرکز ملی طب مکمل و جایگزین در موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) درمان‌های مکمل را در پنج گروه تقسیم‌بندی کرده است:1- درمان‌های بیولوژیک، مانند اصلاح رژیم غذایی و مواد غذایی 2- هماهنگی ذهن و بدن، مانند بیوفیدبک و یوگا 3- مداخلات فیزیکی بر سطح بدن مانند ماساژ 4- انرژی درمانی مانند چیگونگ و ریکی و 5- سیستم درمان عمومی، مانند طب سنتی چینی، طب سوزنی و طبیعت درمانی.

درمان‌های بیولوژیک بی‌اختیاری ادرار

مشاهده شده است که مصرف برخی غذاها باعث تشدید بی‌اختیاری ادرار می‌شود. از جمله نوشیدنی‌های حاوی کافئین، بدلیل اثر ادرار آوری بالا. در یک مطالعه بسیار جامع بر روی 65000 زن مشاهده شد که مصرف بیش از حد کافئین (بیش از 450 میلی گرم در روز) با بی‌اختیاری ناگهانی ادرار ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر کافئین مشاهده شده است که مصرف نوشیدنی‌های حاوی کربوهیدرات بالا، آب مرکبات، گوجه و غذاهای تند نیز سبب تشدید بی‌اختیاری ادرار می‌شود. ازاینرو کاهش نوشیدن مایعات خصوصا مایعات حاوی کافئین و کربوهیدرات برای پیشگیری از بی‌اختیاری ادرار توصیه می‌شود. در یک مطالعه دیگر در سال 2020 مشاهده شد که استفاده از گیاهان دارویی رایج در طب سنتی چینی می‌تواند در درمان بی‌اختیاری ادرار موثر باشد. هسته اصلی این نسخه‌های گیاهی چینی شامل Fritillariae thunbergii bulbus، Semen armeniacae amarum، Platycodonis radix، XiaoQing Long Tang و Ding Chuan Tang است که در درمان بیماری انسدادی مزمن ریه نیز تجویز می‌شوند.

درمان بی‌اختیاری ادرار به کمک هماهنگی ذهن و بدن

تمرین و تقویت عضلات ناحیه لگن یکی از توصیه‌های درمانی اصلی به افراد دچار بی‌اختیاری ادرار است. توصیه دیگر استفاده از تمرین یا آموزش مثانه است که یک تکنیک مهار بی‌اختیاری ادرار اضطراری بوده که رایجترین فرم آن آموزش نحوه زمانبندی تخلیه مثانه می‌باشد. درمان دیگر استفاده از بیوفیدبک است که در آن از یک ابزار خاص برای ثبت و گزارش سیگنال‌های مربوط به انقباض عضلات ناحیه لگن به بیمار است تا به آنها در انجام بهتر تمرین تقویت عضلات لگن کمک کند. همچنین مشاهده شده است که یوگا که نوعی تمرین جسمی و روحی است نیز می‌تواند به تعدیل تن و عضلات لگن مفید باشد.

مداخلات فیزیکی مبتنی بر سطح بدن

ماساژ به مجموعه‌ای از اعمال بر روی بدن با فشار مناسب برای شل شدن عضلات گفته می‌شود. اگرچه شواهد محدودی در دسترس است اما ادعا می‌شود که ماساژ برای درمان انواع مختلف بی‌اختیاری‌های ادراری مفید است. بر اساس مشاهدات بالینی، اکثر بیماران پس از 6 تا 8 جلسه ماساژ با تمرکز بر عضلات لگن می‌توانند تا حد زیادی بر این مشکل مسلط شوند. مکانیسم پیشنهادی در این مورد شامل شل شدن عضلات کف لگن ناشی از ماساژ و اثر تنظیمی ماساژ بر روی سیستم عصبی مرکزی است.

انرژی درمانی

به طور گسترده پذیرفته شده است که انرژی درمانی به افراد در حفظ سلامتی شان کمک می‌کند. چیگونگ به عنوان یکی از اجزاء اصلی انرژی درمانی برای درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن بکار گرفته شده است. با این حال، شواهد قابل توجهی برای اثربخشی آن بر بی‌اختیاری ادرار وجود ندارد. کارایی چیگونگ معمولاً به اعتماد فرد به این روش درمانی بستگی دارد.

سیستم درمان عمومی بدن

در این دیدگاه هدف از درمان اصلاح و ارتقاء عملکرد عمومی بدن است و نه فقط یک مشکل خاص. یکی از رایجترین تکنیک‌ها در مورد طب سوزنی است. طب سوزنی به عنوان یک درمان موثر، در دهه‌های گذشته مورد قبول متخصصان اورولوژی قرار گرفته است. مطالعات مختلفی اثربخشی این روش در درمان تمام انواع بی‌اختیاری‌های ادرار را گزارش کرده‌اند. به عنوان مثال به منظور بررسی اثر طب سوزنی در بی‌اختیاری مختلط 42 زن به مدت 8 هفته تحت تیمار قرار گرفتند. در این آزمایش ترکیبی از طب سوزنی معمولی و طب سوزنی الکتریکی مورد استفاده قرار گرفت. و پس از 8 هفته بهبود قابل توجه در عملکرد افراد مشاهده شد.

آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس اپ

فرم تماس

(+۹۸) ۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱