آلزایمر در ظاهر به اندازه یک تصادف یا یک بیماری مانند سرطان شاید خطرناک نباشد، اما اینکه عزیزترین افراد زندگی مانند همسر، بچه ها، دوستان و غیره را از یاد ببری و هیچ خاطره ای از عمر چندین ساله ات نداشته باشی بسیار ترسناک است. همین موضوع نشان می دهد که اهمیت پیشگیری و کنترل آلزایمر چقدر زیاد می باشد. درمان های روانشناسی، تغذیه مناسب و تامین ویتامین های بدن و ... از روشهای کاربردی در این زمینه هستند. در کنار این روش ها، کنترل آلزایمر با طب سوزنی نیز نتایج موفقی را به همراه داشته است. این روش از جمله روش های طب سنتی قدیمی است که طی فرآیندهای تجربی ایجاد شده و سپس دانش علمی نیز به آن اضافه گردیده است. اما چطور طب سوزنی در پیشگیری از آلزایمر موثر است؟ در این مطلب به آن پاسخ می دهیم.
پیشرفت کاهش حافظه و از دست دادن هوش و حواس، هنوز توسط هیچ روش پزشکی به صورت قطعی درمان نشده است. اما روش های مختلفی در دسته های درمانی گوناگون به مقدار قابل توجهی توانسته اند سرعت آن را کند کنند و یا از ایجاد زوال عقل نهایی جلوگیری کنند.
تحقیقات گسترده نشان داده است افرادی که در کنار مصرف دارویی از طب سوزنی نیز استفاده کرده اند، به مقدار قابل توجهی شرایط هوش و حواسی بهتری داشته اند. البته درمان طب سوزنی در این افراد باید در دوره طولانی و به صورت مرتب انجام شود.
یکی از داروهای پزشکی در زمینه آلزایمر داروی نیمویپین می باشد. افرادی که به همراه این دارو طب سوزنی را نیز انجام دادن شرایط درمانی موفقی داشته اند و به مقدار قابل توجهی سرعت بیماری کاهش پیدا کرده است. پس می توان با قطعیت بیان کرد که انجام درست طب سوزنی به صورت تخصصی برای مقابله با آلزایمر کمک زیادی می کند.
آلزایمر چیست
یکی از بیماری های مربوط به مغز و اعصاب با نام آلزایمر شناخته می شود. این بیماری سبب می گردد که حافظه فرد تحت تاثیر قرار بگیرد و به مرور زمان خاطرات و اطلاعات عقل او از دست برود. در نهایت با پیشرفت بیماری زوال عقل به صورت کامل ایجاد می شود. معمولا افراد در سنین بالا و کهنسالی دچار آلزایمر می شوند. فردی که به طور کامل به آلزایمر مبتلا شود دیگر هیچ کسی را نمی شناسد و هیچ چیزی را به یاد نمی آورد. اتفاقاتی که در سیستم بدن انسان به مرور رخ می دهد و شامل مواردی مانند التهاب های عصبی، تخریب بافت های عصبی، استرس اکسیداتیو، عملکرد نامناسب پروتئین ها و دیگر فرآیندهای بیولوژیک سبب آلزایمر می شوند. از تاثیرهای مستقیم دیابت و چاقی در برخی موارد بر روی آلزایمر نباید غافل شد. در نهایت همه اینها قابل تشخیص نیستند و فرد از یک زمانی به بعد می فهمد که درگیر پروسه فراموشی و یا آلزایمر شده است. از اینجا چیزی که اهمیت پیدا می کند فرآیند درمانی است که نباید نسبت به آن بی تفاوت بود.
هرچه روش های درمانی موثر و ترکیبی مانند دارو درمانی و طب سوزنی باهم انجام گیرد، موفقیت در به تاخیر انداختن شدت بیماری آلزایمر بیشتر و بیشتر می شود.
در نظر داشته باشید که داروهای قوی شیمیایی در کنار اینکه به درمان کمک می کند ممکن است عوارض شدیدی نیز با خود به همراه داشته باشد. پس برای استفاده مناسب از دارو و عدم نیاز به دز بالای آن، روش های سنتی را باید همراه سازید.
در طب سوزنی از تعدادی سوزن خاص با شرایط کاملا بهداشتی و استریل کامل استفاده می کنند. این سوزن ها در محل های مشخص بدن فرد فرو می شوند. سیستم ایمنی و بافت بدن انسان نسبت به ورود سوزن واکنش نشان می دهد و اولین گام که تحریک سازی است طی درمان طب سوزنی اتفاق می افتد. حالا برای پاسخ به ورود این محرک، عملکرد بدن تغییر می کند، هورمون سازی اتفاق می افتد، خون رسانی افزایش می یابد و در نتیجه تغییراتی در سیستم عصبی بدن ایجاد می شود. تحریک عصب ها کمک می کند سطح انتقال دیتا و اطلاعات به مغز افزایش یابد. مغز وادار به واکنش گردد و بر روی عوامل بیولوژیک که در ایجاد آلزایمر نقش داشته اند اثر بگذارد و مواردی مانند التهاب های عصبی را خنثی کند. از این طریق طب سوزنی در درمان یا بهتر بگویم در پیشگیری از آلزایمر کمک می کند.
علل بروز آلزایمر و علائم آلزایمر
سیستم مغز انسان بسیار پیچیده است و شبیه یک استخوان نیست که دلایل شکستن آن را به صورت واضح درک کنیم. بافت مغز و سیستم عصبی که با نام هوش و عقل شناخته می شود، متاثر از چندین عامل می تواند دچار اختلال در عملکرد شود. این اختلال های ایجادی می توانند عاملی برای شروع بیماری آلزایمر و در نتیجه زوال همیشگی عقل در فرد شوند.
اما اگر بخواهیم چند دسته از پارامترهای پر تکرار در ایجاد آلزایمر را مرور کنیم شامل مواردی چون بیماری های ژنتیکی، عوامل محیطی، شوک های ناگهانی، سکته های مغزی، فشارهای عصبی، استرس های همیشگی و دائمی، تاثیر مواد شیمایی در محیط مانند آلومینیوم کلرید، عدم تامین ویتامین های مورد نیاز بدن، تاثیر دوره های بیماری طولانی و ... می شود.
زمانی که فرد تحت تاثیر عوامل مختلف ایجاد آلزایمر مستعد ابتلا به این بیماری گردد، نشانه هایی در او نمایان می شود. این نشانه ها با شدت گرفتن بیماری بیشتر و متنوع تر می شود. زمانی که متخصص فرد را مبتلا به آلزایمر تشخیص می دهد، ممکن است سالها از شروع بیماری گذشته باشد. بیماری آلزایمر در ابتدا نشانه های مشخصی از خود نشان نمی دهد. مهمترین علائم این بیماری با افزایش شدت آن عبارتند از:
بی تفاوتی به رخدادهای روزانه
عدم تعهد به انجام کارها به صورت کامل و نیمه تمام رها کردن آنها
نفهمیدن کلمات افراد در زمان صحبت کردن
مشکل در انجام فعالیت هایی که نیاز به دانش و تجربه قبلی داشتند.
دچار توهم و خیال شدن.
به صورت مکرر در مورد موضوعات گذشته صحبت کردن
رشته کلام از دست رفتن و فراموش کردن بحث صحبت
درون گرایی و افسردگی
تغییر ناگهانی احساسات و واکنش ها نسبت به موارد مختلف
آقای دکتر جعفرقلی عضو هیأت علمی مؤسسه جامع طب سوزنی ایران و عضو انجمن علمی طب سوزنی ایران می باشند. ایشان با گذراندن دوره های متعدد و پیشرفته بین المللی در زمینه طب سوزنی، دارای گواهی درمان چاقی از فدراسیون جهانی طب سوزنی در چین، گواهی ایمپلنت آکوپانکچر از آلمان، گواهی پیشرفته اپتوس تردز از آلمان و گواهی پوست و زیبایی از فدراسیون جهانی طب سوزنی هستند که سابقه بسیار موفقی در زمینه طب سوزنی دارند. برای دریافت مشاوره و گرفتن نوبت برای دریافت خدمات طب سوزنی و طب سنتی میتوانید با شماره ۰۹۱۲۹۲۲۶۱۷۱ تماس گرفته یا با کلینیک ایشان در ونک با شماره ۸۸۶۵۵۱۳۸ یا در زعفرانیه با شماره ۲۲۱۸۳۱۶۲ تماس بگیرید.